11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Șase oameni au fost uciși și opt sunt răniți după un...

FOTO. Șase oameni au fost uciși și opt sunt răniți după un atac asupra unei moschei din Canada. Premierul Trudeau: Este un atac terorist asupra musulmanilor

Șase persoane au fost ucise și alte opt au fost rănite după ce trei indivizi au deschis focul în timpul rugăciunii într-o moschee din Quebec, Canada, anunță luni agenția Reuters.

„Sunt multe victime, sunt şi morţi”, a spus un reprezentant al poliţiei locale.

Atacul s-a produs la ora locală 19.45, duminică seară. Două persoane au fost deja arestate. Cel care a comunicat bilanţul atacului a fost preşedintele Centrului Cultural islamic din Quebec. Acesta a catalogat incidentul drept un act „barbar”.

Acesta a precizat că nu se afla în mochee în momentul respectiv, însă a primit telefoane disperate din partea celor care se aflau la rugăciune. Persoanele rănite au fost deja transportate la spitalele din Quebec.

Un martor a povestit că trei indivizi au deschis focul în Centrul Cultural Islamic din oraş, loc unde se rugau apoximativ 40 de persoane. Cei trei agresori au purtat măști în momentul atacului.

Ziarul local Le Soleil susține că unul dintre suspecţi ar fi un bărbat în vârstă de 27 de ani, cu un nume specific oraşului Quebec, iar un alt suspect ar fi avut asupra sa o puşcă de tip AK-47. Poliţia nu a confirmat însă aceste informaţii. La scurt timp, premierul Canadei, Justin Trudeau, a scris un mesaj pe Twitter în care transmitea cele mai bune gânduri victimelor şi familiilor acestora. Premierul a catalogat atacul ca fiind unul ”laş”.

Potrivit ziarului Le Monde, Centrul Islamic din Quebec, denumit și marea moschee din Quebec, a mai avut parte de un incident în vara anului 2016, când la una dintre intrările sale a fost aruncat un cap de porc.

Premierul Justin Trudeau a declarat: „Condamnăm acest atac terorist asupra musulmanilor din centrul de rugăciune şi refugiu. Canadienii-musulmani sunt o parte importantă a structurii noastre naţionale, iar asemenea fapte nu-şi au locul în comunitatea, oraşele şi statul nostru”.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă