12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialScandal în Italia, după ce un oficial din Lombardia s-a bucurat de...

Scandal în Italia, după ce un oficial din Lombardia s-a bucurat de moartea unui adolescent român

Un politician italian a condamnat declarațiile unui oficial din Lombardia, care a spus că nu îi pare rău de moartea unui adolescent român, care a provocat un accident rutier soldat cu doi morți, notează Corriere della Serra, citat de Mediafax.

"Doamna comisar regional Viviana Beccalossi trebuie să îşi corecteze poziţia, pentru a conferi credibilitate politicii şi instituţiilor", a reacţionat Gianantonio Girelli, membru al Partidului Democrat italian şi preşedintele Comisiei Anti-Mafia din regiunea Lombardia.

Citește și: ITALIA: Un oficial local a declarat, despre un român mort într-un accident, că NU REGRETĂ moartea unui criminal

"A exprima satisfacţie pentru decesul unei persoane, a unui tânăr de 19 ani despre care se presupune că a provocat moartea tragică a doi copii şi rănirea tatălui acestora, a prezenta ca fiind certe o serie de circumstanţe («conducea beat»), fără a aştepta confirmarea oficială, a acuza pe cineva pe baza naţionalităţii, «român» – toate aceste lucruri sunt inacceptabile din punct de vedere politic, instituţional, cultural şi creştin", adaugă Girelli pe blogul Partidului Democrat din Italia.

"Nu vreau să ascund că există o problemă privind consumul de alcool şi stupefiante de către conducătorii auto, cum sunt probleme şi cu imigranţii în privinţa valabilităţii documentelor, dar oare se pot rezolva problemele bucurându-se cineva de moartea celor vinovaţi?", a încheiat politicianul de centru-stânga.

Un oficial regional italian l-a criticat dur pe adolescentul român care a decedat după ce a provocat un grav accident în apropierea oraşului Brescia, declarând că nu îi pare rău deloc pentru moartea "unui român beat şi criminal", potrivit ziarului Corriere della Sera.

"Un singur comentariu, poate răutăcios şi puţin neobişnuit pentru un politician: nu îmi pare rău deloc că acest român beat şi criminal a murit. Deci… o rugăciune pentru Greta şi pentru tatăl său", a scris, pe Facebook, Viviana Beccalossi, comisarul regiunii Lombardia responsabil de Afaceri Teritoriale, Urbanism şi Siguranţă publică.

Declaraţia a fost postată înainte ca fetiţa de cinci ani rănită în accident, Greta, să moară la spital din cauza rănilor suferite. Ulterior, ea a scris: "Nu este vorba de rasism, dar am ajuns la capătul răbdării. Încă o dată, un străin s-a făcut remarcat printr-un act ruşinos, mergând beat cu maşina şi distrugând o familie. La Brescia s-a ajuns la căpătul răbdării, pentru că această provincie este pe primul loc în Italia din punctul de vedere al numărului de străini, pentru că acolo au venit sute de imigranţi".

Un adolescent român a decedat într-un grav accident rutier pe care l-a produs, în nordul Italiei, provocând moartea unui băiat de 11 ani şi a surorii acestuia, care avea cinci ani, scrie ziarul Il Messaggero, în ediţia online. Românul Bogdan V., în vârstă de 19 ani, rezident în Italia, circula cu viteză cu un vehicul marca Volkswagen. A pierdut controlul asupra vehiculului, a pătruns pe contrasens şi a lovit frontal un alt vehicul, marca Audi, în care erau trei persoane – un italian de 44 de ani, Dorino Roberto Facchinelli, şi cei doi copii ai acestuia – Matteo, 11 ani, şi Greta, cinci ani. Italianul în vârstă de 44 de ani a fost rănit în accident şi este spitalizat.

Iniţial, presa italiană relatase că românul circula cu o maşină furată, dar ulterior s-a dovedit că autoturismul cu care a produs accidentul aparţine prietenului mamei lui. Carabinierii nu au stabilit că adolescentul român era în stare ebrietate. Testele toxicologice vor dura 48 de ore.

Cele mai citite

Oferta lui Marcel Ciolacu pentru Piedone a picat: „Am încheiat orice dialog. Îi urez succes!”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că a încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone, cel care a spus în cursul...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor

Iuliana Demetrescu a fost delegată de UEFA la partida Chelsea – Barcelona, din semifinalele Ligii Campionilor la fotbal feminin, programată sâmbătă, 27 aprilie, de...
Ultima oră
Pe aceeași temă