19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialScandalul politic din Coreea de Sud continuă. Președinta a acceptat să fie...

Scandalul politic din Coreea de Sud continuă. Președinta a acceptat să fie audiată de parchet

Președinta sud-coreeană Park Geun-Hye a declarat vineri că acceptă să fie audiată de parchet în cadrul unei anchete privind un scandal politic, relatează AFP, preluată de Agerpres.

În cel de-al doilea discurs adresat națiunii în decurs de 10 zile, președinta sud-coreeană și-a admis responsabilitatea în acest caz în care este implicată o prietenă a sa, suspectată de fraudă și de amestec în afacerile de stat.

Un tribunal din Seul a emis joi un mandat de arestare pe numele unei prietene a președintei sud-coreene Park Geun Hye, a anunțat agenția de presă Yonhap.

Este un ultim episod dintr-un scandal politic ce a cuprins conducerea țării, notează și agenția DPA.

Procurorii suspectează că Choi Soon Sil a exercitat presiune asupra unor companii pentru a dona zeci de miliarde de woni sud-coreeni către două organizații non-profit.

Cele mai citite

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...
Ultima oră
Pe aceeași temă