27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialUn armăsar pursânge, scump cât două maşini de lux, darul lui Putin...

Un armăsar pursânge, scump cât două maşini de lux, darul lui Putin pentru regele Bahreinului

Preşedintele rus, Vladimir Putin, s-a întâlnit, luni, la Soci, cu regele Bahreinului, Hamad bin Isa Al Khalifa. Astfel, cei doi lideri au semnat acorduri de cooperare bilaterală în domeniile energetic, militar şi al gazelor şi au făcut schimb de cadouri valoroase, potrivit mediei din Rusia, citată de Agerpres.

Astfel, Putin i-a dăruit monarhului din Bahrein un armăsar pursânge de patru ani din rasa Ahaltechin, pe nume Hadjibek. La rândul său, şeful statului rus a primit o sabie de oţel de Damasc, confecţionată special la comanda regelui. 

Valoarea armăsarului dăruit de Putin ar fi echivala cu două maşini de lux, scrie portalul Gazeta.ru. Dar nici sabia nu pare mai puţin valoroasă, având în vedere că are mânerul confecţionat din metale preţioase. 

Potrivit lui Leonid Babaev, proprietarului hergheliei private de cai ‘Şamborant’ – unul dintre cei mai importanţi crescători ai rasei Ahaltechin din Rusia – preţul armăsarului dăruit de Putin ar putea porni de la 100.000 de dolari. Cu toate acestea, preţul cailor din această rasă variază foarte mult: un astfel de cal poate costa 10.000 de dolari, dar specimenele cele mai valoroase pot ajunge şi la 1 milion de dolari. Despre caii din această rasă se spune că sunt singurii din lume care îmbină o inteligenţă foarte mare şi o frumuseţe extraordinară. ‘Amestec de şarpe şi leopard’, se spune despre caii din rasa Ahaltechin, mai scrie Gazeta.ru. 

Putin însuşi a primit de-a lungul anilor câteva exemplare din această rasă de la fostul preşedinte al republicii Başkortorstan, Murtaz Rahimov, de la fostul preşedinte turkmen, Saparmurat Niazov, precum şi de actualul actualul turkmenbashi, Gurbangulî Berdîmuhamedov. 

Regele Bahreinului, care a sosit duminică la Soci pentru discuţii la nivel înalt, a refuzat să-l însoţească pe preşedintele Vladimir Putin pe pârtia de schi, amânând această plăcere pentru următoarea vizită. ‘Mi s-a spus că v-aţi răzgândit. Nu-i nimic, rămâne pentru viitoarea vizită’, a remarcat, între altele, Putin. Nicio altă explicaţie pentru această schimbare de plan nu a fost oferită, relevă Interfax. 

În afară de relaţiile bilaterale, subiectul-cheie al întrevederii dintre Putin şi regele Bahreinului a fost situaţia din Orientul Mijlociu, în special Siria. 

 

 

Cele mai citite

În timp ce PNL și PSD ar căuta un înlocuitor pentru Cîrstoiu, Sebastian Burduja își prezintă “Planul pentru București”

Sebastian Burduja, ministru al Energiei și președinte al filialei PNL București, își prezintă noua lui carte, care se intitulează "Planul pentru București". Sebastian Burduja vorbește...

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă