15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialScrisoare din Republica Moldova, despre Unirea Basarabiei cu România: Nu vom uita...

Scrisoare din Republica Moldova, despre Unirea Basarabiei cu România: Nu vom uita ziua înălțătoare de 27 martie 1918. Poate dă Dumnezeu și vom fi iarăși uniți

Data de 27 martie, când se împlinesc 99 de ani de la unirea, în anul 1918, a unirii Basarabiei cu România, este marcată și de presa de la Chișinău.

În ciclul de articole "Scrisoarea săptămânii", site-ul Timpul.md publică un articol intitulat "Nu vom uita ziua înălțătoare de 27 martie 1918".

"A mai trecut un an și vor mai trece, dar nicicând nu vom uita ziua înălțătoare – ziua istorică de 27 martie 1918 când poporul basarabean a spus într-un glas „Vrem unirea cu Țara-Mamă – România”. În perioada cea mai grea când Europa era zbuciumată de conflicte și război, tot poporul român s-a unit la Marea Adunare de la Alba Iulia și a făcut Unirea României.



 

Au luat parte și moldo-basarabenii noștri. Am fost cu Țara-Mamă din 1918 până în 1940 când prin tratatul Ribbentrop-Molotov am fost iarăși ocupați de ruși până în prezent. Sperăm să vină ziua când vom fi uniți cu Țara-Mamă România", mărturisește scrisoarea publicată, luni, de Timpul.md.

Scrisoarea este semnată de Victor Țibrigan, directorul Muzeului Ostașului Român „Memoria” din raionul Florești.

Potrivit acestuia, o eventuală unire a Republicii Moldova cu România le-ar aduce locuitorilor din stânga Prutului mai multe avantaje: "Tineretul se va întoarce acasă. Țara va fi reîntregită și păzită. Vom fi și noi o țară europeană, cu o viață ca în Europa, nu ca în Siberia rusească. Vom fi acasă și vom da un viitor tinerei generații", consideră Victor Țibrigan.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă