27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialSe intensifică luptele dintre kurzi și Turcia

Se intensifică luptele dintre kurzi și Turcia

Confruntări au izbucnit sâmbătă între tancuri ale armatei turce și combatanți locali susținuți de forțele kurde în nordul Siriei, pentru prima dată de la trimiterea de către Ankara a unor blindate pe teritoriul sirian, săptămâna aceasta, informează Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) și o sursă kurdă, citate de AFP.

"Tancurile turce au avansat azi în apropiere de localitatea al-Amarne, în provincia Alep, la sud de frontiera turco-siriană și lupte au izbucnit între ele și combatanți susținuți de forțele kurde", a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

La rândul său, un responsabil din cadrul administrației semiautonome kurde din Siria a declarat că grupuri de combatanți locali "sunt angajați" în prezent în lupte lângă al-Amarne împotriva tancurilor turce".

"Aceasta este o premieră de la intrarea tancurilor turce pe teritoriul sirian, miercuri", a subliniat Rahman. Potrivit lui, combatanții locali angajați în aceste lupte sunt arabi și turcomani, aliați ai kurzilor.

Armata turcă a trimis din nou tancuri sâmbătă în nordul Siriei, în cadrul operațiunii "Scutul Eufratului", ofensivă militară fără precedent care le-a permis rebelilor susținuți de Ankara să recucerească orașul Jarablus din mâinile Stat Islamic.

Cele mai citite

FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până...

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...

Back home. Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, înapoi la Masterchef, emisiune difuzată de PRO TV

Vuiește întregul internet! După scandalul de la Antena 1, când cei trei chefi au anunțat trustul cu câteva săptămâni înainte de începerea filmărilor că...
Ultima oră
Pe aceeași temă