7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialSecretarul american al Apărării se teme că Putin ar fi dispus să...

Secretarul american al Apărării se teme că Putin ar fi dispus să folosească arma nucleară. Ce superputere agreează SUA

Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, a criticat retorica nucleară a Moscovei şi s-a declarat îngrijorat de investiţiile făcute de Rusia în modernizarea şi lărgirea arsenalului nuclear, notează site-ul France24 citat de Mediafax.

În timpul unei vizite la baza aeriană Minot din statul Dakota de Nord, Ashton Carter a declarat că acţiunile şi retorica Rusiei privind arsenalul nucear “ridică întrebări serioase cu privire la angajamentul liderilor săi faţă principiul stabilităţii strategice, respectul lor pentru acordurile împământenite privind utilizarea armelor nucelare şi dacă mai ţin cont de profunda reţinere pe care liderii din perioada Războiului Rece au manifestat-o în ceea ce priveşte afişarea armelor atomice”.

În comentariile sale, Carter făcea referire la exerciţiile cu arme nucleare efectuate de forţele militare ruse şi la retorica nucelară tot mai stridentă a preşedintelui rus Vladimir Putin, care în contextul crizei din Crimeea a declarat public că este pregătit să utilizeze arme nucleare.

Secretarul american al Apărării a descris Coreea de Nord drept o ameninţare nucleară emergentă.

În schimb, Ashton Carter a salutat poziția Chinei, despre care a declarat că “are o conduită profesionistă în domeniul nuclear, în pofida dezvoltării cantitative şi calitative a arsenalului său”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa în 2024

România va avea "cea mai mare" creştere economică din Europa anul acesta, bazată pe investiţii şi nu pe consum, a declarat, marţi, prim-ministrul Marcel...

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...
Ultima oră
Pe aceeași temă