9.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialSecretarul de Stat al SUA, John Kerry: Vom învinge Statul Islamic

Secretarul de Stat al SUA, John Kerry: Vom învinge Statul Islamic

Secretarul de Stat american, John Kerry, a declarat, joi, că Statele Unite poate “neutraliza” gruparea teroristă Stat Islamic mai repede decât au anihilat reţeaua Al-Qaida, relatează Reuters, citat de Agerpres.

“Vom învinge Statul Islamic. Întotdeauna am spus că va dura”, a declarat secretarul de Stat.

“Am început lupta împotriva Al-Qaida în 2001 şi ne-a luat câţiva ani înainte să îl putem elimina pe Osama ben Laden şi conducerea de top şi să îi neutralizăm ca forţă. Sperăm să neutralizăm Statul Islamic mult mai repede decât atât şi credem că avem abilitatea de a face acest lucru”, a precizat Kerry.

Citește și: Franța intensifică atacurile împotriva SI, în Siria și Irak

Reţeaua teroristă Stat Islamic a difuzat, joi seară, o nouă înregistrare video, ameninţând că următoarea ţintă a unui atentat va fi Casa Albă, sediul Preşedinţiei Statelor Unite.

Înregistrarea începe cu prezentarea unor imagini ale atacurilor teroriste din 13 noiembrie de la Paris, soldate cu cel puţin 129 de morţi şi revendicate de gruparea islamistă.

itește și: Grupare care furniza ARME Statului Islamic, ARESTATĂ

Organizaţia fundamentalistă sunnită îi avertizează pe preşedinţii din SUA şi Franţa, Barack Obama şi Francois Hollande, cu noi atentate de genul celor comise la Paris.

 

Cele mai citite

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...

Attila Varga, judecător la CCR, a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Judecătorul Varga Attila de la Curtea Constituţională a României a fost internat, miercuri, în stare gravă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au precizat...

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...
Ultima oră
Pe aceeași temă