18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialSecretarul de stat Kerry și-a anulat vizita în Cuba. Președintele Obama vrea...

Secretarul de stat Kerry și-a anulat vizita în Cuba. Președintele Obama vrea totuși să ajungă la Havana

Vizita preşedintelui SUA Barack Obama în Cuba, programată spre sfârşitul acestei luni, nu va fi afectată de anularea planurilor secretarului de stat John Kerry de a vizita insula pentru convorbiri privind drepturile omului, a anunţat vineri Casa Albă, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Responsabilul american a declarat în cadrul unei audieri în Congres, la 23 februarie, că ar putea vizita Cuba pentru convorbiri privind drepturile omului înainte de vizita preşedintelui SUA programată pentru 21-22 martie. Potrivit unor oficiali, vizita secretarului de stat american a fost anulată în contextul preocupărilor privind dosarul Cubei în domeniul drepturilor omului. 

Casa Albă a anunţat vineri că decizia secretarului de stat american nu va afecta vizita preşedintelui Obama, precizând că John Kerry va ajunge în Cuba împreună cu preşedintele american. 

Ultima vizită a unui preşedinte american în exerciţiu pe insulă datează din 1928, când lider la Casa Albă era Calvin Coolidge. Deplasându-se la Havana, Obama, al cărui mandat se termină în mai puţin de un an, va deveni şi primul preşedinte american care păşeşte pe sol cubanez de la revoluţia castristă din 1959. SUA au rupt relaţiile cu Cuba în anul 1961 în timpul Războiului Rece şi au impus un embargou asupra insulei. 

După anunţul privind apropierea între Washington şi Havana din decembrie 2014, cele două ţări şi-au restabilit relaţiile diplomatice în iulie 2015. Secretarul de stat american John Kerry s-a deplasat la Havana în luna august pentru a redeschide ambasada americană.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...
Ultima oră
Pe aceeași temă