10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialSecretarul general al ONU, Ban Ki-moon, ar putea candida la alegerile prezidențiale...

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, ar putea candida la alegerile prezidențiale din Coreea de Sud

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, ar putea candida la alegerile prezidențiale pentru șefia Coreei de Sud, care vor avea loc la finalul anului 2017, informează BBC, citat de Mediafax.

În cadrul unei conferinţe de presă, Ban Ki-moon a declarat că are în vedere întoarcerea sa în statul sud-coreean şi intenţionează să-şi ajute ţara natală cum poate mai bine, având în vedere că mandatul pentru postul de secretar general al ONU va expira la sfârşitul lui decembrie 2016.

Alegerile la preşedinţia statului sud-coreean sunt programate să aibă loc în decembrie 2017, acestea ar putea avea loc mai devreme de această dată în cazul în care Curtea Constituţională va susţine votul Parlamentului pentru destituirea preşedintei Park Geun-hye.

Deputaţii sud-coreeni au depus o moţiune pentru destituirea din funcţie a preşedintei Park Geun-Hye, implicată de mai multe săptămâni într-un scandal de corupţie. În textul moţiunii, Park este acuzată de încălcarea Constituţiei şi de o serie de alte delicte, de la eşecul de a proteja poporul până la corupţie şi abuz de putere.

Curtea Constituţională va decide dacă va valida moţiunea pentru ca Park să fie înlăturată de la putere sau dacă o va respinge şi o va repune în drepturi. În acest interval de timp, ea nu îşi va mai putea îndeplini atribuţiile, ce vor fi încredinţate premierului. Park va avea doar titulatura de preşedinte.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, o dată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă