10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSecretarul general Stoltenberg a anunțat componența celor patru batalioane multinaționale NATO din...

Secretarul general Stoltenberg a anunțat componența celor patru batalioane multinaționale NATO din estul Europei. România trimite militari în Polonia

România și Marea Britanie vor trimite militari în cadrul batalionului multinațional din Polonia, aflat sub comandament american, a anunțat miercuri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Cele patru batalioane ale NATO vor fi desfășurate progresiv în Letonia, Lituania, Estonia și Polonia, între începutul anului și vara lui 2017, sub comandament canadian, german, britanic și, respectiv, american, potrivit secretarului general al Alianței.

"Avansăm conform calendarului", a afirmat Jens Stoltenberg cu prilejul reuniunii de la Bruxelles a miniștrilor Apărării din țările NATO.

Aceste batalioane se anunță "foarte solide, multinaționale, pregătite de luptă", a subliniat secretarul general al NATO.

Desfășurarea lor "va trimite un mesaj fără echivoc, NATO este unit. Un atac împotriva unui aliat va fi considerat ca un atac împotriva tuturor", a precizat Stoltenberg.

Marea Britanie, Canada, Germania și SUA au acceptat, în iulie 2016, roluri de comandant de batalion, fiecare dintre celelalte 24 de țări membre ale Alianței fiind invitată să ofere diferite contribuții în mijloace logistice, nu neapărat în trupe.

Consolidându-și prezența pe teritoriul Poloniei, armata americană va desfășura în aprilie pentru batalionul sub comanda sa circa 900 de militari, trimiși de la o bază germană, a precizat miercuri al Bruxelles secretarul american al Apărării, Ashton Carter.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Gafa lui Târnovanu amână fiesta FCSB-ului! Meciul cu Farul se joacă cu titlul pe masă

FCSB a remizat în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 2-2, în etapa a șasea din play-off, și trebuie să mai aștepte pentru...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă