12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialȘeful diplomației turce acuză Uniunea Europeană: Ne umilesc în loc să ne...

Șeful diplomației turce acuză Uniunea Europeană: Ne umilesc în loc să ne ajute

Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a acuzat, luni, Uniunea Europeană că ar umili Turcia, potrivit unui interviu care urmează să apară luni în cotidianul german Blid, informează AFP, citat de Agerpres.

„Poporul turc este traumatizat” după lovitura de stat eșuată, iar europenii „ne umilesc în loc să ajute Turcia”, declarat Cavusoglu tabloidului german.

Ministrul a deplâns înghețarea negocierilor de aderare a Turciei la UE. El a susținut că Turcia depune eforturi „cum puține alte țări o fac” pentru a îndeplini condițiile de aderare, dar primește în schimb doar “amenințări, insulte și un blocaj total”.

„E clar: ori aplicăm împreună toate acordurile, ori le dăm pe toate deoparte”, a răspuns ministrul unei întrebări despre posibilitatea ca Turcia să permită din nou plecarea pe mare spre Europa a sute de mii de refugiați, începând din octombrie — termenul la care Uniunea Europeană ar trebui să nu mai impună vize cetățenilor turci, în schimbul angajamentului Ankarei de a opri fluxurile de migranți.

Șeful diplomației de la Ankara a condiționat din nou respectarea acordului dintre Turcia și UE privind migrația de liberalizarea vizelor pentru cetățenii țării sale.

Cele mai citite

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...
Ultima oră
Pe aceeași temă