12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialȘeful diplomației ucrainene: Kievul și Moscova nu au o viziune comună pentru...

Șeful diplomației ucrainene: Kievul și Moscova nu au o viziune comună pentru soluționarea crizei din estul Ucrainei

Șeful diplomației ucrainene, Pavlo Klimkin, consideră că Moscova și Kievul au, în continuare, poziții diferite cu privire la aplicarea acordului de la Minsk, care are ca scop încheierea conflictului din estul Ucrainei, informează agenția Xinhua, citată de Agerpres.

„În ce privește situația actuală, nu avem o viziune comună, o viziune unanimă privind <<foaia de parcurs>> cu Rusia”, a declarat presei ministrul de Externe. 

Potrivit acestuia, principalele puncte care cauzează blocajul negocierilor sunt chestiuni referitoare la securitate și la modalitatea organizării alegerilor locale în estul Ucrainei. 

 

Totodată, Pavlo Klimkin a mai precizat că, la finalul lunii noiembrie, ar putea avea loc viitoarea reuniune la nivel de miniștri de externe în „Format Normandia” (Ucraina, Rusia, Germania și Franța). „Formatul Normandia” este un grup diplomatic înființat pentru soluționarea crizei din Ucraina în conformitate cu acordul de pace încheiat la Minsk (Belarus) în februarie 2015.

Conflictul armat dintre trupele guvernamentale și insurgenții separatiști din regiunea Donbas, în estul Ucrainei, s-a soldat din aprilie 2014 cu peste 9.600 de morți.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă