11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialSenatul Braziliei a început procedura de destituire a președintei Dilma Rousseff

Senatul Braziliei a început procedura de destituire a președintei Dilma Rousseff

Senatul brazilian a început joi procesul de destituire a președintei Dilma Rousseff,  destituire care va duce cel mai probabil la încheierea unei perioade de patru guvernări de stânga în prima economie a Americii Latine, relatează AFP și Reuters citate de Agerpres.

“Declar ședința deschisă”, a declarat președintele Tribunalului suprem federal (STF), Ricardo Lewandowski, care conduce această ședință plenară a celor 81 de senatori brazilieni al căror vot final urmează să aibă loc la 30 sau 31 august. El le-a reamintit senatorilor că se vor transforma cu acest prilej în judecători și că ar trebui să-și lase deoparte “pozițiile ideologice și de afiliere”.

Prima femeie șef de stat în Brazilia va apărea luni în fața senatorilor pentru a se apăra de acuzațiile care îi sunt aduse, dar oponenții săi sunt convinși că vor aduna mai mult decât cele 54 de voturi necesare pentru a o demite și a pune capăt celor 13 ani la guvernare ai Partidului muncitorilor, comentează Reuters.

Dilma Roussef, în vârstă de 68 de ani, este acuzată de manipularea conturilor publice, dar susține că e nevinovată, denunțând la rândul ei o lovitură de stat instituțională.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Care este cel mai bun material pentru covoare și covorașe de joacă pentru camera copiilor

Când vine vorba de crearea unui spațiu confortabil și sigur pentru bebeluși și copii, selectarea covorului potrivit și a covorașului de joacă a celor...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Brățările personalizate pentru cuplu – Cadoul ideal pentru a celebra iubirea

Într-o lume plină de opțiuni când vine vorba de cadouri, brățările personalizate pentru cupluri se disting ca o alegere plină de semnificație și afecțiune....
Ultima oră
Pe aceeași temă