11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMatteo Renzi a demisionat oficial, după ce Senatul italian a aprobat bugetul...

Matteo Renzi a demisionat oficial, după ce Senatul italian a aprobat bugetul pe anul viitor

UPDATE 21.33: Șeful guvernului italian, Matteo Renzi, și-a prezentat miercuri seara demisia, a anunțat secretarul general al președinției republicii, potrivit AFP, citat de Agerpres.

——

Senatul Italiei a aprobat, miercuri, forma definitivă a bugetului general pentru anul 2017. Astfel, premierul italian Matteo Renzi poate demisiona, după eșecul de la referendumul constituțional de duminică, informează agențiile EFE și AFP, citează Agerpres.

Senatorii au aprobat bugetul cu 173 de voturi „pentru”, 108 „împotrivă” și nicio abținere. Textul a fost deja aprobat, săptămâna trecută, de către deputați.

Premierul Italiei, Matteo Renzi, a anunţat că miercuri seară va merge la sediul Preşedinţiei pentru a-i înmâna preşedintelui Sergio Mattarella demisia sa, potrivit cotidianului La Repubblica, citat de Mediafax.

„Legea bugetului pe anul 2017 a fost aprobată de Senat. Cred că este o lege bună (…). În seara aceasta, la ora 19.00 (20.00, ora României), voi merge la Palatul Quirinale pentru a formaliza demisia din funcţia de prim-ministru. Au fost o mie de zile extraordinare, mulţumesc tuturor, trăiască Italia!”, a transmis miercuri Matteo Renzi.

Mattarella îi ceruse, luni, lui Renzi să rămână în post până la aprobarea bugetului pe anul 2017, fapt care a avut loc miercuri când senatorii au aprobat bugetul cu 173 de voturi pentru, 108 împotrivă și nicio abținere. Textul a fost deja aprobat săptămâna trecută de către deputați.

Învins la referendumul constituțional de duminică, Renzi s-a întreținut miercuri seara cu președintele Sergio Mattarella, care urmează să înceapă joi, de la ora 18,00 (17,00 GMT), consultări pentru a determina compoziția și misiunea viitorului guvern. 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă