22.4 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialSeparatiştii proruşi anunţă că referendumul din estul Ucrainei va avea loc duminică

Separatiştii proruşi anunţă că referendumul din estul Ucrainei va avea loc duminică

Separatiştii proruşi de la Doneţk şi Slaviansk au anunțat că nu renunță la planul de a organiza duminică un referendum de independență în estul Ucrainei, în pofida apelului lansat de preşedintele rus, Vladimir Putin, relatează Mediafax.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, le-a cerut miercuri separatiştilor ucraineni să amâne referendumul programat pentru 11 mai privind "declaraţia de independenţă".

Rebelii proruşi au anunţat organizarea, la 11 mai, a unui referendum privind "declararea independenţei" republicii autoproclamate Doneţk, oraş situat în bazinul minier din est, în apropierea frontierei cu Rusia.

Oraşul Donețk se află de aproape o lună de zile sub controlul activiștilor proruși. Sediul administraţiei regionale a fost capturat pe 6 aprilie, iar cel al primăriei pe 16 aprilie.

Șeful administrației din Donețk, Serghei Tarura, și primarul orașului, Aleksandr Lukianchenko, s-au întâlnit cu președintele Ucrainei, Aleksandr Turchynov pentru a-i cere să aprobe un referendum de independență al regiunii.

Cele mai citite

Sebastian Burduja, atac la adresa lui Nicușor Dan. “Modul în care arată centrul Capitalei, rezultatul incompetenţei”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a subliniat sâmbătă că în centrul orașului există străzi cu o stare de degradare vizibilă și case...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...

Natalia Intotero: Vom asigura și în acest an câte 15000 de lei pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro

Programul naţional de fertilizare in vitro va continua și în anul 2024, deși acum câteva luni a fost în pericol din cauza lipsei banilor.  „...
Ultima oră
Pe aceeași temă