8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSeparatiștii solicită asistenţă financiară din partea Rusiei şi Ucrainei

Separatiștii solicită asistenţă financiară din partea Rusiei şi Ucrainei

Regimul separatist de la Tiraspol a solicitat Rusiei şi Ucrainei asistenţă financiară pentru a face face crizei economice, potrivit agenţiei TASS, relatează Mediafax.

Tiraspolul a trimis o solicitare grupului 5+2 pentru luarea unor "măsuri urgente care să permită deblocarea activităţii economice străine din Transnistria".

La negocierile în formatul 5+2 participă Republica Moldova, Transnistria, OSCE, Rusia şi Ucraina, iar SUA şi UE au statut de observatori.

Citește și: Transnistria, grav afectată de sancţiunile impuse Rusiei

Administraţia separatistă de la Tiraspol a creat o comisie spercială pentru evaluarea fondurilor pe care le-ar putea accesa, în contextul crizei economice severe cu care se confruntă.

Comisia, condusă de prim-vicepremierul Maia Parnas, include membri ai Guvernului şi ai Parlamentului de la Tiraspol, precum şi reprezentanţi ai sindicatelor şi ai societăţii civile.

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă