23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSerbia denunță construirea unui "nou Zid al Berlinului" în Ungaria

Serbia denunță construirea unui “nou Zid al Berlinului” în Ungaria

Guvernul Serbiei a denunţat, joi, insistenţa Ungariei de a construi un gard la frontiera comună, cerând intervenţia urgentă a Uniunii Europene pentru a opri construirea unui “nou Zid al Berlinului”, informează Mediafax.

“Europa trebuie să decidă dacă posibilitatea de a construi ziduri ţine de domeniul trecutului sau de cel al viitorului”, a declarat Ivica Dacici, ministrul de Externe al Serbiei.

Mai mult, șeful diplomației Serbiei a ținut să sublinieze că prin construcția un gard la frontiera comună, Ungaria face, de fapt ”un nou zid al Berlinului”.

“Eu credeam că Zidul Berlinului a căzut, dar văd că se construiesc alte ziduri”, a adăugat şeful diplomaţiei Serbiei, ţară care aspiră să devină membră a Uniunii Europene.

În acest context, Șeful Guvernului a precizat că Serbia este împotriva construirii acelui gard și a cerut intervenția UE.

“Suntem în mod absolut şi vehement împotriva deciziei Ungariei de a construi acel gard. Această problemă nu este doar a Serbiei şi Ungariei. Este o problemă care trebuie rezolvată de Uniunea Europeană”, a insistat Dacici după o întrevedere cu ministrul elen de Externe, Nikos Kotzias.

Cele mai citite

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă