14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialSerghei Lavrov: Rusia va avea PROPRIA CONTRIBUŢIE la efortul militar internaţional împotriva...

Serghei Lavrov: Rusia va avea PROPRIA CONTRIBUŢIE la efortul militar internaţional împotriva Statului Islamic

Rusia va avea propria "contribuţie" la efortul militar internaţional împotriva grupului terorist sunnit Stat Islamic, a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, citat de AFP şi preluat de Mediafax"Această contribuţie va fi destinată susţinerii Guvernului irakian, pentru a ne asigura că este în măsură să combată terorismul şi să garanteze securitatea statului", a precizat şeful diplomaţiei de la Moscova.

În iulie, Rusia a anunţat că a început livrarea de elicoptere de atac şi avioane de vânătoare destinate Guvernului de la Bagdad.

"De altfel, vom oferi ajutor militar şi Siriei, care se confruntă cu aceeaşi ameninţare teroristă, chiar dacă într-o măsură mai mică. Avem parteneri în Egipt, Liban, Yemen şi Iordania", a subliniat Lavrov.

"Rusia este pregătită să participe la elaborarea unor măsuri mai generale pentru combaterea terorismului", a subliniat Lavrov.

Cele mai citite

Proliferarea în mediul online a imaginilor cu abuzuri sexual asupra copiilor, creștere alarmantă

Proliferarea în mediul online a imaginilor ce înfățișează abuz sexual asupra copiilor sau cele care prezintă conținut dăunător s-a accentuat în primul trimestru al...

Blinken spune că Israelul are nevoie de un plan clar și concret pentru viitorul Gaza

Israelul are nevoie de un plan clar și concret pentru viitorul din Gaza, unde se confruntă cu potențialul unui vid de putere care ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă