13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialSerghei Lavrov a criticat la ONU intervenţionismul militar american

Serghei Lavrov a criticat la ONU intervenţionismul militar american

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a criticat, sâmbătă, la ONU, intervenţionismul militar american, într-o aluzie la raidurile aeriene lansate de Statele Unite în Irak şi în Siria, transmite mediafax.

"Washingtonul şi-a declarat deschis dreptul de utilizare a forţei oriunde pentru apărarea intereselor sale", a denunţat ministrul rus într-un discurs susţinut în faţa Adunării Generale a ONU.

"Amestecurile de natură militară au devenit nomă, chiar în pofida unui rezultat lamentabil al operaţiunilor militare conduse de Statele Unite în aceşti ultimi ani", a mai spus el, enumerând în principal intervenţiile în Irak, în Libia sau în Afganistan.

Rusia, care sprijină Siria, apreciază că Guvernul sirian ar trebui inclus în rândul coaliţiei actuale de luptă împotriva jihadiştilor din cadrul grupării Stat Islamic (SI), în contextul în care Damascul "a anunţat clar că este pregătit să se alăture", a adăugat Lavrov.

Statele Unite, care participă la o coaliţie de mai multe ţări, în special arabe, conduc, de la începutul săptămânii, atacuri aeriene contra SI în teritoriul sirian. De asemenea, Statele Unite efectuează, de la începutul lui august, raiduri aeriene contra unor poziţii ale SI în Irak.

Cele mai citite

VIDEO REZUMAT. Emoții pentru moldoveni. Lupta la retrogradare, din ce în ce mai “tăioasă”

Într-o confruntare tensionată din cadrul etapei cu numărul șase din play-out-ul Superligii Românești, echipa Universitatea Cluj a reușit să obțină o victorie prețioasă cu...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă