13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSerialele turcești iau cu asalt America Latină, leagănul telenovelelor

Serialele turcești iau cu asalt America Latină, leagănul telenovelelor

Serialele turcești cuceresc publicul din America Latină obișnuit de mulți ani cu telenovelele locale însă dornic de teme cinematografice încărcate de mai mult romantism, scrie AFP, citată de Agerpres.

Succesul unui prim serial turcesc difuzat în Chile, intitulat "Arabian Nights" s-a extins la țările din jur — Argentina, Columbia, Peru, Bolivia — și tinde să cuprindă întreg continentul, relatează sursa citată.

"Serialele turcești spun povești romantice foarte tradiționale, care conțin în fond marile teme universale care nu se perimează niciodată", a explicat sociologul Manuela Gumucio, șeful Observatorului Media din Chile.

PUBLICITATE
În America Latină, unde proliferează astăzi povești "narcotelenovelistice" legate de traficul de droguri, precum și seriale erotice, melodramele turcești despre povești de dragoste au căutare în rândul publicului, a declarat pentru AFP criticul de televiziune René Naranjo.

"Telenovele latino-americane au alunecat spre teme mai violente și sexuale explicite, abandonând publicul lor tradițional: femeile de peste 45 ani care se uită la televizor și care aspiră masiv la întoarcerea la povești clasice de dragoste", spune Naranjo.

Săptămâna trecută, Canalul 13 de televiziune din Chile a lansat serialul "Sultan" inspirat din viața padișahului Soliman Magnificul, unul dintre conducătorii cei mai proeminenți ai Imperiului Otoman în secolul al XVI-lea, având în rolul principal pe actorul turc Halit Ergent, notează AFP menționând că actorul care joacă rolul principal în "Arabian Nights" este considerat deja un star de cinema de publicul de televiziune din Chile.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă