10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSI susţine că o ostatică americancă a fost ucisă în raidurile iordaniene...

SI susţine că o ostatică americancă a fost ucisă în raidurile iordaniene din Siria

Organizaţia teroristă Stat Islamic susţine că o ostatică americancă a fost omorâtă într-un raid aerian iordanian efectuat pe teritoriul Siriei, relatează Sky News, citat de Mediafax

Potrivit organizaţiei teroriste, ostatica în vârstă de 26 de ani a murit după ce aviaţia militară iordaniană a atacat clădirea în care era deţinută, din oraşul sirian Raqqa. 

Organizaţia teroristă a anunţat că ostatica decedată este Kayla Jean Mueller, precizând că a fost ucisă vineri la prânz, într-o serie de bombardamente care au durat circa o oră. Grupul terorist a publicat imagini de la locul vizat de raidurile aeriene, dar nu sunt fotografii cu trupul americancei.

Kayla Jean Mueller, din Prescott (Arizona), lucra în Turcia, oferind asistenţă umanitară refugiaţilor sirieni. Tânăra s-a deplasat pentru o acţiune umanitară în Siria, unde a fost răpită în 2013.

"Cât timp voi trăi, nu voi lăsa ca aceste suferinţe să fie normale. Este important să stăm să ne gândim la ce avem fiecare dintre noi şi cât de privilegiaţi suntem. Şi, de aici, să începem să ne pese", afirma tânăra într-un interviu.

Kayla Jean Mueller a studiat la Universitatea din Arizona şi a fost voluntară a organizaţiei Support to Life.

Iordania a intensificat raidurile aeriene în Siria ca răzbunare pentru executarea pilotului militar iordanian Mouath al-Kasaesbeh de către organizaţia teroristă Stat Islamic.

Preşedinţia Statelor Unite s-a declarat "extrem de îngrijorată" în legătură cu anunţul neconfirmat al organizaţiei teroriste Stat Islamic în Irak şi Siria (SIIS) privind moartea unei ostatice americance, relatează CNN.

"Relatările privind moartea ostaticei stârnesc o îngrijorare profundă", a comunicat Casa Albă.

Serviciile secrete americane încearcă să verifice informaţia.

Preşedintele SUA, Barack Obama, a anunţat luni că serviciile secrete americane depun eforturi pentru eliberarea voluntarei americance ţinută ostatică de reţeaua teroristă Stat Islamic în Irak şi Siria din 2013.

Autorităţile americane nu au dezvăluit identitatea femeii răpite de grupul terorist sunnit, dar presa americană a precizat că este o tânără de 26 de ani, angajată umanitară, capturată în Siria în anul 2013.

În august 2014, organizaţia teroristă Stat Islamic în Irak şi Siria, care a decapitat cetăţeni americani, britanici, francezi, japonezi, sirieni şi irakieni, a cerut 6,6 milioane de dolari pentru eliberarea americancei.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

România are un stand la expoziția economică din Kazahstan

România are, în premieră, un stand la expoziția economică din Kazahstan, anunță Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România. "România, promovată în premieră la Almaty,...

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...
Ultima oră
Pe aceeași temă