10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialSindromul respirator din Orientul Mijlociu a făcut primele victime în Coreea de...

Sindromul respirator din Orientul Mijlociu a făcut primele victime în Coreea de Sud

Au fost înregistrate primele două decese în Coreea de Sud, cauzate de coronavirusul care generează sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV), informează Mediafax.

Ambele persoane, un bărbat în vârstă de 58 de ani şi o femeie în vârstă de 71 de ani, au fost identificate ca purtătoare ale coronavirusului, potrivit agenţiei Yonhap.

Şase cazuri noi de MERS-CoV au fost descoperite, a anunţat Ministerul Sănătăţii, numărul total al persoanelor infectate în focar crescând astfel la 25.

Multe dintre infecţii au fost descoperite în spitalul în care a fost diagnosticat primul caz, în urmă cu două săptămâni.

Primul pacient a luat boala în timp ce se afla în Orientul Mijlociu, la jumătatea lui aprilie.

Boala respiratorie virală a fost descopeiră în Arabia Saudită, unde a apărut prima oară în anul 2012.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a înregistrat, până în prezent, peste 1.000 de cazuri de MERS-CoV confirmate prin analize de laborator în întreaga lume. Peste 400 de de persoane au murit până în acum din cauza bolii.

 

Cele mai citite

Cu o mână și jumătate pe primul titlu din ultimii 9 ani! FCSB poate deveni campioană în weekend

După patru etape din play-off, FCSB are 13 puncte avans în fruntea Ligii 1 și poate deveni matematic campioană în acest weekend, prin jocul...

David Popovici, două medalii de aur la Campionatele Naţionale de înot

David Popovici a câştigat a câștigat aurul în proba de 200 m liber de la Campionatele Naţionale de înot pentru seniori, tineret şi juniori...

Turcia întârzie încheierea acordului de deminare în Marea Neagră între România, Bulgaria și Ucraina

Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă în vigoare din cauza lipsei ratificării...
Ultima oră
Pe aceeași temă