27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialSinteză: Tot ce știm despre atacul de la Munchen, la o zi...

Sinteză: Tot ce știm despre atacul de la Munchen, la o zi după tragedie

La o zi după atacul care a paralizat Munchen o noapte întreagă, știm că atacatorul era un tânăr de 18 ani, care a împușcat nouă oameni,apoi s-a sinucis. Polițiștii nu cunosc încă motivele pentru care Ali Sonboly a recurs la acest gest, dar au exclus legăturile cu rețelele teroriste internaționale.

 

Evenimentele, pe scurt: 

Atacatorul este un tânăr de 18 ani, pe nume Ali Sonboly, care s-a născut în Munchen și are dublă cetățenie: germană și iraniană. 

A omorât nouă persoane, cei mai mulți cu vârste între 13 și 20 de ani, înainte să își ia viața. Trei erau femei și cinci erau bărbați. 

27 de oameni au fost răniți. Dintre ei, 10 sunt internați în spital în stare critică. Autoritățile au avertizat că numărul morților ar putea crește. 

Citește și: VIDEO+FOTO. Atac armat la Munchen, cu 10 morți și 27 de răniți. Atacatorul de 18 ani s-a sinucis. Poliția exclude legăturile cu rețelele teroriste internaționale. Cine sunt victimele

Angela Merkel a avut o primă reacție publică – Germania este ”în doliu”, după atentat. Cancelarul a promis că autoritățile vor afla ce l-a determinat pe tânăr să comită atacul.

Sonboly a fost batjocorit la școală, avea probleme de sănătate mintală. Atacul nu pare să fie motivat politic, a precizat poliția. 

 

Autoritățile au percheziționat apartamentul în care tănărul locuia cu familia sa și nu au găsit nici o legătură cu vreo rețea teroristă internațională, dar a confiscat mai multe cărți și documente despre terorism, între care o carte cu titlul ”De ce omoară copiii: În mințile atentatorilor școlari”. 

Citește și:  FOTO. Cine este atacatorul de la Munchen: David Ali Sonboly, un băiat retras, fan al jocurilor video de război

Poliția spune că Sonboly a spart un cont de Facebook și a trimis un mesaj, îndemnându-i pe oameni să vină la fast-food-ul McDonalds din mall-ul Olympia, dacă voiau mâncare gratis. 

Pe rețelele de socializare, a apărut o filmare în care atentatorul era pe acoperișul parcării mall-ului și țipând la o persoană, înjurând-o și spunând: ”Sunt german”. 

Citește și: VIDEO șocant. Momentul în care atacatorul deschide focul la McDonald’s, în Munchen

 

 

Cele mai citite

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...

Trafic de droguri la Craiova. Două persoane au fost reținute

La data de 15 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au luat o...
Ultima oră
Pe aceeași temă