9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialSiria: Zeci de terorişti ISIS au fost ucişi în atacuri aeriene

Siria: Zeci de terorişti ISIS au fost ucişi în atacuri aeriene

Cel puţin 32 de combatanţi ai grupării Stat Islamic (SI) au fost ucişi şi peste 40 au fost răniţi, duminică, în nordul Siriei, în 15 lovituri aeriene ale coaliţiei internaţionale, informează Agerpres.

Potrivit directorului Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO, organizație neguvernamentală cu sediul la Londra), Rami Abdel Rahmane, atacurile aeriene au vizat pozițiile Statului Islamic la nord, est și sud-est de orașul Raqa.

Totodată, el a precizat numărul victimelor ar putea fi mai mare, întrucât bilanțul a fost realizat numai pe baza datelor provenite de la un singur spital din Raqa.

Citeşte şi: Aviaţia britanică a efectuat primele atacuri împotriva Statului Islamic în Siria

O coaliție internațională condusă de Statele Unite bombardează pozițiile grupării jihadiste Statul Islamic începând din septembrie anul trecut.

Franța, care participă la această coaliție, și-a intensificat atacurile aeriene după atentatele de la Paris din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morți și peste 350 de răniți și revendicate de Statul Islamic.

Marea Britanie a efectuat miercuri primele sale lovituri aeriene în Siria, iar Germania a aprobat vineri un plan pentru a se alătura coaliției internaționale din Siria contra grupării jihadiste.

Citeşte şi: Guvernul din SIRIA ar putea coopera cu rebelii, împotriva grupării Stat Islamic

Gruparea Statul Islamic controlează suprafețe întinse din Irak și Siria și și-a stabilit orașul Raqa drept capitala sa de facto. Raqa a devenit ținta atacurilor atât ale coaliției internaționale conduse de SUA, cât și ale aviației siriene și ale Rusiei. Aceasta din urmă a lansat o campanie aeriană în Siria pe 30 septembrie acest an.

 

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă