6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSiria: Conflictele din Alep fac, în continuare, zeci de victime

Siria: Conflictele din Alep fac, în continuare, zeci de victime

70 de persoane au murit, în ultimele 24 de ore, la sud de orașul sirian Alep, în urma confruntărilor violente dintre trupele regimului și  Frontul Al-Nosra, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP, informează Agerpres.

Frontul Al-Nosra şi aliaţii săi islamişti au ocupat în zori localitatea Khan Toumane şi satele din jurul Alepului după mai puţin de 24 de ore de luptă. 

„Cel puţin 43 de combatanţi Al-Nosra şi ai aliaţilor lor, între care un luptător local, şi 30 din partea regimului şi ai miliţiilor aliate au decedat în această luptă”, a indicat OSDO, o organizaţie neguvernamentală siriană, cu sediul la Londra, dar care dispune de o reţea de surse din informare pe întreg teritoriul Siriei. 

Citește și:  Criza siriană: ONU acuză că în Alep au avut loc crime de război

În decembrie trecut, trupele loiale preşedintelui sirian Bashar al-Assad alungaseră Al-Nosra şi pe aliaţii lor din Khan Toumane, o localitate situată la 10 km sud-vest de oraşul Alep. Reocuparea acestei localităţi şi a satelor din împrejurimi semnifică faptul că forţele regimului la sud de Alep, al doilea oraş ca mărime din Siria, au fost împinse pe noi linii de apărare, a explicat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO. 

Un armistiţiu temporar instituit la presiunea SUA şi a Rusiei era respectat vineri la Alep, urmând să expire sâmbătă în zori. Războiul în Siria s-a soldat cu peste 270.000 de morţi din 2011 şi până în prezent.

Citește și: Raiduri aeriene asupra unei tabere de refugiaţi din Siria, soldate cu zeci de victime

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă