10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSiria: Crime de război sunt comise la Alep, denunță Franța la ONU

Siria: Crime de război sunt comise la Alep, denunță Franța la ONU

Franța a denunțat duminică “crime de război” comise la Alep și a estimat că aceste crime “nu trebuie să rămână nepedepsite”, chiar în deschiderea unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate al ONU, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

În fața presei, ambasadorul francez François Delattre a acuzat regimul sirian și aliatul său rus că urmăresc o soluție militară în Siria și se folosesc de negocieri ca de o “perdea de fum”.

Reuniunea, care a debutat la sediul ONU din New York, a fost convocată de SUA, Franța și Regatul Unit. Aceste țări doresc să exercite presiuni asupra Rusiei ți indirect asupra regimului sirian, prin Moscova, pentru a restabili o încetare a focului în cadrul unui acord americano-rus.

“Franța cere aplicarea imediată” a acestui acord “începând cu Alep”, a exclamat Delattre, comparând orașul sirian cu Sarajevo în timpul războiului din Bosnia și cu Guernica în timpul războiului civil din Spania.

“Crime de război sunt comise în Alep”, a reiterat el, menționând “utilizarea de bombe incendiare și a muniției sofisticate”.

Ambasadorul britanic la ONU, Matthew Rycroft, a denunțat, la rândul său, “încălcările flagrante ale dreptului internațional” la Alep și a evocat posibilitatea sesizării Curții Penale Internaționale. Ultima tentativă a Consiliului de a face o sesizare în acest sens a avut drept consecință un veto rusesc, scrie AFP.

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă