16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialSiria: Peste 300 de civili, inclusiv 101 copii, au murit din lipsă...

Siria: Peste 300 de civili, inclusiv 101 copii, au murit din lipsă de alimente și medicamente

Peste 300 de civili, inclusiv 101 copii, au murit în Siria de la începutul acestui an din cauza lipsei de alimente și medicamente în regiunile asediate de către regim, îndeosebi în apropiere de Damasc, a indicat sâmbătă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP și DPA. 

''OSDO a obținut informații referitoare la moartea a 313 civili de la începutul anului și până în noaptea de 26 decembrie, la originea deceselor fiind lipsa de alimente și medicamente din cauza asediului impus de forțele regimului în regiunile lor'', afirmă organizația neguvernamentală, potrivit Agerpres.

Printre victime figurează 101 copii și 34 de femei, potrivit OSDO, care precizează că majoritatea au murit în regiunea Ghouta orientală, din provincia Damasc, supusă unui asediu nemilos de un an și jumătate.

''Continuarea asediului împotriva a numeroase regiuni siriene, îndeosebi în Ghouta orientală, unde trăiesc mii de oameni, reprezintă o încălcare flagrantă a Rezoluției 2139 a Consiliului de Securitate al ONU'', care face apel la livrarea de ajutoare regiunilor care au nevoie de ele.

În opinia OSDO, continuarea asediului împotriva Ghouta și a cartierului Waer din orașul Homs (centru) reprezintă ''o crimă de război''.

Ghouta orientală este considerată drept unul din principalele bastioane ale rebeliunii împotriva regimului președintelui Bashar Al-Assad. În ce privește cartierul Waer, el este singurul sector deținut încă de către rebeli la Homs și unde trăiesc peste 150.000 de persoane, printre care numeroși refugiați și rebeli sosiți din alte zone ale Homs cucerite de forțele regimului sirian.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...
Ultima oră
Pe aceeași temă