11.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialDoi suspecți de legături cu gruparea Stat Islamic, arestați în Germania. Unul...

Doi suspecți de legături cu gruparea Stat Islamic, arestați în Germania. Unul dintre ei ar fi plănuit un atac terorist

UPDATE 14.28:  Un al doilea suspect de legături cu gruparea jihadistă Stat Islamic a fost arestat, miercuri, de poliția germană, informează Agerpres.

El a fost arestat în landul Renania de Nord-Westfalia, din vestul Germaniei, a anunțat procurorul german Detlef Nowotsch. Cu toate acestea, procurorul a refuzat să confirme dacă are legătură cu bărbatul suspectat că ar fi plănuit un atac terorist la un meci de fotbal.

Miercuri dimineața, în mai multe orașe din Renania de Nord-Westfalia a avut loc o serie de raiduri la domiciliile unor presupuși islamiști.

————-

Un refugiat sirian în vârstă de 25 de ani a fost reținut de autoritățile germane în vestul țării. El este suspectat că ar fi plănuit un atac terorist la meciurile din prima etapă ale noului sezon de Bundesliga, informează agenția DPA, citată de Mediafax.

Surse din cadrul Ministerului de Interne au precizat, pentru DPA, că tânărul ar putea fi un „înalt reprezentant al grupării jihadiste Stat Islamic”. El a fost reținut în regiunea Rhineland-Palatinate, în apropierea oraşului Mainz.

Suspectul este originar din Damasc şi ar fi sosit în Germania la începutul acestui an, mai notează jurnaliştii de la DPA.

Noul sezon de Bundesliga va debuta pe 26 august cu meciul dintre Bayern Munchen şi Werder Bremen.

Autorităţile din Germania sunt în alertă de grad 0 după ce în perioada 19 iulie – 9 august pe teritoriul ţării au fost nu mai puţin de 5 evenimente care au indus panică în rândul populaţiei.

Cele mai citite

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...

Attila Varga, judecător la CCR, a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Judecătorul Varga Attila de la Curtea Constituţională a României a fost internat, miercuri, în stare gravă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au precizat...

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...
Ultima oră
Pe aceeași temă