11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialSirienii și afganii s-au bătut în Grecia. Opt migranți sunt răniți

Sirienii și afganii s-au bătut în Grecia. Opt migranți sunt răniți

Opt persoane au fost rănite miercuri noapte într-o confruntare între sirieni şi afgani în tabăra de refugiaţi improvizată în portul Pireu din Atena, transmit joi agenţiile de presă internaționale, citate de Agerpres.

Potrivit gărzii de coastă elene, două persoane au fost transportate la spital cu leziuni la cap, în timp ce restul de şase au suferit doar răni uşoare. Se pare că cearta a izbucnit după ce un afgan a insultat-o pe soţia unui sirian. La scurt timp, portul Pireu s-a transformat într-un câmp de luptă, conflictul extinzându-se şi la alte terminale ale portului în care sunt cazaţi peste 5.800 de refugiaţi. 

Potrivit EFE, grupurile rivale s-au lovit cu pietre, au răsturnat pubelele de gunoi şi au spart un geam într-unul dintre terminalele pentru pasageri. Lucrurile s-au liniştit în cele din urmă, însă forţele de intervenţie, garda de coastă şi reprezentanţi ai portului au rămas în alertă întreaga noapte, iar joi dimineaţă operatorii din port au curăţat întreaga zonă. 

Departamentul Politicilor de Migraţie din Grecia va distribui în următoarele zile fluturaşi în mai multe limbi în care li se va cere celor aflaţi în tabăra improvizată din portul Pireu să accepte să fie transportaţi în centre de primire (hotspots). Transferul acestor migranţi a fost amânat deoarece multe dintre centre nu sunt încă gata. Potrivit presei locale, autorităţile elene intenţionează să-i separe de afgani de sirieni pentru a evita confruntări precum cea de miercuri noapte. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă