14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialSisteme antiaeriene ruseşti, instalate în regiunea Arctica

Sisteme antiaeriene ruseşti, instalate în regiunea Arctica

Rusia a instalat, “în mod permanent”, sisteme antiaeriene de tip S-300 şi S-400, în regiuni din nord-vestul şi din nord-estul ţării, informează TASS, citat de Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Flotei nordice a Rusiei, căpitanul Vadim Serga, “regimentul este echipat cu sisteme antiaeriene S-300/S400, capabile să respingă orice ameninţare inamică şi să atingă ţinte aflate la sute de kilometri”.

Conform unor surse din cadrul Statului Major al armatei ruse, două sisteme de rachete S-400 Triumph (SA-21 Growler, conform terminologiei NATO – n.red) au fost instalate în Arhipelagul Novaia Zemlia.

“Două regimente S-400 au fost activate şi desfăşurate în Arhipelagul Novaia Zemlia şi în colonia Tiksi, situată în Iakutia”, a declarat un alt oficial militar rus.

Arhipelagul rus Novaia Zemlia se află în nord-vestul Rusiei, în Marea Barents, la circa 600 de kilometri de coastele Finlandei. Provincia Iakutia este în nord-estul Rusiei, în Republica Saha, la circa 1.000 de kilometri vest de statul american Alaska.

Kremlinul a semnalat în mai multe rânduri intenţia de a construi baze militare permanente în Arctica.

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...
Ultima oră
Pe aceeași temă