10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSistemul antiaerian rusesc S-400, instalat în apropierea frontierei cu Turcia

Sistemul antiaerian rusesc S-400, instalat în apropierea frontierei cu Turcia

Moscova a instalat sistemul S-400 în provincia siriană Latakia, la aproximativ 50 de kilometri de frontiera cu Turcia, după ce marți, Turcia a doborât un avion de război rusesc, la frontiera cu Siria, informează Mediafax.

Sistemul antiaerian S-400 este unul avansat și implică rachete de tip sol-aer, capabile să lovească cu precizie ţinte situate pe o rază de până 400 de kilometri.

Un purtător de cuvânt al Ambasadei Statelor Unite la Moscova a avertizat joi că mobilizarea sistemului S-400 “va complica şi mai mult o situaţie şi aşa complicată în spaţiul aerian al Siriei”.

Citește și: Erdogan: Turcia va lua măsuri imediate, dacă un avion militar va fi doborât de Rusia, în spațiul aerian sirian

William Stevens a subliniat pentru Interfax că sistemul S-400 “nu face nimic în plus în lupta împotriva Statului Islamic (SI), având în vedere că ei (jihadiştii) nu au forţe aeriene”.

Stevens a adăugat că Washingtonul aşteaptă ca Rusia să respecte memorandumul bilateral cu privire la siguranţa zborurilor în zona de operaţiuni militare.

În aceste condiții, președintele Turciei a declarat că va lua măsuri imediate, dacă un avion militar turc va fi doborât de Rusia, în spațiul aerian sirian.

Citește și: Ambasadorul rus la Ankara, convocat de ministrul de Externe al Turciei

 

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă