13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSituația elenă, TRANȘATĂ de Putin și Tsipras. Ce au vorbit oficialii

Situația elenă, TRANȘATĂ de Putin și Tsipras. Ce au vorbit oficialii

Președintele rus, Vladimir Putin, a avut luni, o conversație telefonică cu primul ministrul Alexis Tsipras, pe tema referendumului din Grecia, informează The Guardian. 

Citește și: Cum comentează liderii europeni CRIZA din Grecia

Inițiativa dialogului dintre cei doi oficiali a venit din partea primului ministru elen.

Astfel, Vladimir Putin și Alexis Tsipraa au discutat rezultatele referendumului din Grecia, pe baz condițiilor impuse de creditorii internaționali. De asemenea, cei doi oficiali au tranșat și câteva subiecte privind viitoarele colaborari bilaterale.

Reamintim că ministrul grec de Finanțe, Yanis Varoufakis, și-a anunțat, luni, demisia, după referendumul din Grecia. Anunțul a fost făcut de acesta pe blogul personal dar și pe contul de Twitter.

Citește și: Ministrul grec de Finanțe și-a dat demisia, deși rezultatul referendumului a fost contra euro. De ce a făcut acest pas

El a precizat că a decis să demisioneze din funcția pe care o ocupă ca urmare a preferinței ”unor participanți europeni” de a nu participa la negocierile dintre guvernul elen și creditorii internaționali. 

Varoufakis a ținut să sublinieze că unii membri ai zonei euro ar prefera să fie absent de la reuniunile miniştrilor de Finanţe, “o idee despre care premierul a considerat că l-ar putea ajuta să ajungă la un acord”.

“Din acest motiv, părăsesc Ministerul de Finanţe astăzi”, a precizat el.

Astfel, decizia sa de a demisiona intervine în condițiile în care referendumul convocat pe tema măsurilor de austeritate s-a soldat cu o mare victorie a Guvernului, iar premierul Alexis Tsipras.

Varoufakis îi acuzase sâmbătă, pe liderii europeni de terorism, pentru situaţia în care au adus Grecia.

.

Cele mai citite

România intră în Schengen cu spațiul aerian și maritim din 31 martie. Precizările chestorului Bogdan Despescu

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, odată cu intrarea în...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă