15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialSituaţie îngrijorătoare în India. Cum arată cel mai recent bilanţ

Situaţie îngrijorătoare în India. Cum arată cel mai recent bilanţ

Bilanţul victimelor caniculei din India a ajuns, vineri, la peste 1.826 de morţi. În această ţară, mii de sate sunt afectate de lipsa apei, informează Mediafax.

Surse medicale anunţau, joi, 1.500 de morţi.

Citeşte şi: Un nou bilanţ în cazul victimelor caniculei din India

Meteorologii consideră “grav” valul de căldură şi avertizează că acesta poate continua cel puţin încă două zile în cea mai mare parte a ţării, din statul Tamil Nadu (sud-est) şi până în statul Himachal Pradesh (nord), la poalele Munţilor Himalaya.

Cele mai multe dintre victime s-au înregistrat în statele Andhra Pradesh şi Telangana (sud), unde aproximativ 100 de persoane au murit joi, în condiţiile în care temperatura a urcat până la 43 de grade Celsius.

Citeşte şi: Canicula din India face tot mai multe victime. Ultimul bilanţ anunţă peste 1.100 de morţi

Mii de cisterne cu apă au fost trimise în peste 4.000 de sate şi cătune din statul Maharashtra (centru), care se confruntă cu o penurie de apă, potrivit autorităţilor în domeniu, citate de Press Trust of India.

Valul de căldură a provocat atât uscarea unor recolte, cât şi moartea de sete a multor animale, în întreaga ţară.

Indienii se feresc cum pot de caniculă, adăpostindu-se la umbră, îmbăindu-se în râuri şi consumând lichide.

Însă numeroşi fermieri şi muncitori în costrucţii – săraci – continuă să muncească în aer liber, în pofida riscurilor. Ei şi bătrânii sunt cei mai vulnerabili.

Ploi şi răcoarea musonilor sunt aşteptate săptămâna viitoare, mai întâi în sud, iar apoi în toată ţara.

Însă serviciul AccuWeather avertizează că există condiţii de secetă prelungită şi că un sezon mai activ al taifunurilor din Pacific îl poate perturba pe cel al musonilor.

“Deşi va ploua în regiune, condiţiile pot evolua spre o secetă semnificativă şi un impact negativ asupra agriculturii în centrul Indiei şi în mare arte din Pakistan”, a declarat meteorologul Jason Nicholls de la AccuWeather, citat într-un comunicat.

Cele mai citite

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...

Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor

Iuliana Demetrescu a fost delegată de UEFA la partida Chelsea – Barcelona, din semifinalele Ligii Campionilor la fotbal feminin, programată sâmbătă, 27 aprilie, de...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă