9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialSituație sub control la bordul feribotului care a luat foc

Situație sub control la bordul feribotului care a luat foc

Situaţia la bordul feribotului Norman Atlantic, unde sâmbătă seara a izbucnit un incendiu, se află sub controlul autorităților, informează Mediafax.

La bordul navei nu mai era "decât fum" în jurul orei 18.30 GMT (20.30, ora României), a declarat purtătorul de cuvânt al companiei Anek, care folosea feribotul Norman Atlantic.

"Mai multe nave încearcă din nou să se apropie de feribot, cu scopul de a recupera pasagerii cu ajutorul scărilor din frânghie".

Compania greacă, care a închiriat feribotul de la proprietarul său italian, a confirmat că remorcarea navei a început, însă a fost întreruptă după ce "un cablu al remorcherului s-a rupt".

Anterior, paza italiană de coastă a afirmat că remorcherul Marietta Barretta a reuşit să se fixeze de feribot.

Destinaţia navei, de unde spre seară au fost evacuate doar 167 din 478 de persoane, nu este clară, a confirmat Anek.

Potrivit companiei, "autorităţile italiene insistă în continuare ca nava să fie remorcată spre portul Brindisi", în Italia, în timp ce Albania este mult mai aproape.

Totodată, Carlo Visentini, directorul companiei proprietare a feribotului, a informat că nava a trecut cu succes o recentă inspecţie, după reparaţia unei uşi de urgenţă defecte.

Inspecţia a avut loc pe 19 decembrie, în portul Patras din Grecia. "Verificările au confirmat că nava era în stare perfectă", a declarat el, potrivit agenţiei ANSA.

"Inspectorii au descoperit un mic defect la una din uşile de urgenţă, numărul 112, situată pe puntea 5, acolo unde a izbucnit incendiul, potrivit informaţiilor noastre", a adăugat Visentini.

"Acest defect a fost reparat imediat, inspectorii au rămas mulţumiţi, iar vasul a putut continua să navigheze", a dat el asigurări.

Cele mai citite

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă