18.9 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialSlovenia, garduri metalice la granița cu Croația

Slovenia, garduri metalice la granița cu Croația

Slovenia va instala garduri metalice mobile pentru dirijarea fluxului de imigranţi extracomunitari, pe mai multe segmente ale frontierei cu Croaţia, dar punctele vamale vor rămâne deschise, informează Deutsche Welle, citat de Mediafax.

Conform prremierului sloven, Miro Cerar, gardurile vor fi montate doar temporar, pentru se asigura că tranzitul fluxului de imigranți se va desfășura fără probleme, dar și pentru a asigura “protejarea intereselor Croaţiei”, a transmis Biroul premierului Zoran Milanovici, fără a oferi detalii.

“Nu vom închide punctele vamale, vrem doar să asigurăm un tranzit controlat al fluxului de imigranţi şi să evităm o catastrofă umanitară”, a explicat Cerar.

Peste 170.000 de imigranţi provenind din Orientul Mijlociu şi din Africa au traversat frontiera croato-slovenă începând de la jumătatea lunii octombrie, după ce Ungaria a închis frontiera cu Serbia.

Aproximativ 30.000 de extracomunitari – majoritatea îndreptându-se spre Austria şi Germania – urmează să ajungă în Slovenia în următoarele zile.

Cele mai citite

Yoav Gallant, ministrul israelian al apărării, disensiuni cu premierul Netanyahu pe tema administrării Gaza

Într-un gest public rar care ilustrează diviziunile privind direcția campaniei militare în cadrul cabinetului de război al Israelului, ministrul apărării Yoav Gallant l-a îndemnat...

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...
Ultima oră
Pe aceeași temă