20 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialȘoferii de camion blocați la frontiera Grecia - Bulgaria pot ocoli prin...

Șoferii de camion blocați la frontiera Grecia – Bulgaria pot ocoli prin Macedonia. Cât îi costă în plus

Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) anunţă că autorităţile Republicii Macedonia au instituit o procedură care oferă posibilitatea eliberării în regim de urgenţă a autorizaţiei de tranzit pentru transportatorii români de mărfuri ale căror autovehicule sunt momentan blocate la frontiera dintre Grecia și Bulgaria.

Conform unui comunicat de presă al MAE, aceste autorizaţii sunt eliberate direct în punctele de trecere a frontierelor Republicii Macedonia. Prețul cerut este 100 de euro de mașină.

"Atât ambasadorul României la Atena, cât şi consulul general al României la Salonic se află la punctul de trecere a frontierei eleno-bulgare de la Promachonas – Kulata, pentru a acorda asistenţă la faţa locului şoferilor de cetăţenie română", subliniază MAE.

Ministerul Transporturilor a precizat, vineri, că transportatorii români care vor trece prin Macedonia, pe ruta Dojrani – Novo Selo (Macedonia) – Zlaterevo (Bulgaria), pot face acest lucru cu plata unui "permis verde" în valoare de 100 euro/autovehicul.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Avertismentul lui Norbert Wiener

Inteligența artificială a apărut pe o altă linie a abordării raționării decât cea moștenită din cultura clasică. Să amintim câteva momente de cotitură care...

Românii pot avea succes la Eurovision! Trebuie doar să demonstreze că au avut părinți de același sex: Decebal și Traian

România ar putea accede din nou cu succes în viitoarele finale din cadrul concursului Eurovision, poate chiar cu șanse la trofeu. Concurenții din țara...

Acțiunile de control ale ANAF, în aprilie 2024, au diminuat pierderea fiscală cu 430 milioane lei

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) prezintă raportul lunii aprilie al acțiunilor întreprinse de către direcțiile de specialitate din cadrul ANAF...
Ultima oră
Pe aceeași temă