21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialSolidaritatea britanicilor faţă de românii din Regat cărora li s-a incendiat magazinul,...

Solidaritatea britanicilor faţă de românii din Regat cărora li s-a incendiat magazinul, în oraşul Norwich

Câteva sute de oameni din oraşul Norwich au ieşit ieri în stradă, în semn de solidaritate cu familia românilor afectată de distugerea magazinului pe care îl avea. Vineri, acest magazin fusese incendiat de extremişti. Singurul motiv era că magazinul e deţinut de români. Comunitatea însă a reacţionat pozitiv faţă de români, relateză cotidianul regional Eastern Daily Press, citat de Mediafax.

“Prezenţa la protest a fost fantastică şi este într-adevăr îmbucurător să vedem aşa de mulţi oameni aici,” a declarat Jan McLachlan, secretarul Adunării Populare din Norwich, organizatorul protestului de solidaritate.

“Este foarte important să rămânem uniţi pentru a arăta oamenilor din comunitatea de imigranţi din Norwich că sunt bineveniţi aici.”

Citește și:  Magazin românesc, incendiat în Norwich. MAE a cerut autoriăților britanice să ia măsuri. Englezii au strâns peste 25.000 lire pentru români

Andreea Abraham, fiica proprietarului, în vârstă de 23 de ani, a declarat că a fost copleşită de sprijinul acordat de comunitate..

“Am crezut că o să fie 10 sau poate 20 de oameni astăzi aici,” a spus ea. “Dar când am văzut atât de multe persoane aici a fost uimitor. Nu pot să cred.”

“Este un lucru foarte bun, nu doar pentru noi, ci pentru toată lumea. Este foarte important să fim uniţi.”

Poliţia anchetează o posibilă infracţiune motivată de ură, după ce un magazin alimentar românesc din Norwich a fost distrus vineri într-un incendiu, relatează cotidianul britanic Metro pe pagina electronică.

Poliţia investighează cauzele unui incendiu la un magazin alimentar românesc în Norwich, ancheta este în curs de desfăşurare, însă se consideră ca ar fi fost vorba de un act deliberat de incendiere.

O cărămidă ar fi fost aruncată prin fereastra magazinului The Village Shop, aflat pe strada Magdalen, după care a izbucnit un incendiu în interior.

Proprietara magazinului a declarat că “Am fost îngrozită, tremuram. Suntem siguri că cineva a făcut acest lucru intenţionat, dar nu am avut probleme până acum.”

Întrebată dacă acest incident ar putea avea legătură cu rezultatul referendumului de ieşire a Marii Britanii din UE, ea a afirmat că “Da, ne putem aştepta la asta. Toată lumea crede că are legătură cu votul.”

Bucureştiul a cerut autorităţilor britanice să instituie o anchetă în acest caz şi să clarifice situaţia, dar şi să prevină pe viitor asemenea incidente.

 

Cele mai citite

Dan Podaru o invită pe Clotilde Armand la o dezbatere publică

Edilul in functie al sectorului 1, Clotilde Armand, se ascunde in spatele acuzatiilor și evita dezbaterile reale cu contracandidatii sai, susține Dan Podaru, propunerea...

Caracteristicile adevăratului european

De Ziua Europei, cetățenii Bătrânului Continent au înțeles ce îi unește. Iată câteva criterii care caracterizează europeanul de astăzi: Să aibă o relație cu vecinul...

Cum alegi mobila de dormitor: Ghid complet pentru o amenajare eficientă și confortabilă

Dormitorul este una dintre cele mai importante camere din casa ta. Este locul unde petreci o mare parte a timpului, unde te odihnești și...
Ultima oră
Pe aceeași temă