18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialSomalia: Peste 30 de persoane au murit și 61 au fost rănite...

Somalia: Peste 30 de persoane au murit și 61 au fost rănite într-un atentat revendicat de militarii islamiști

Peste 30 de persoane au murit și 61 au fost rănite într-un dublu atentat cu bombă care a avut loc, duminică, într-o localitate din sud-vestul Somaliei, la Baidoa. Atentatul a fost revendicat de militanţii islamişti shebab, informează Agerpres.

Guvernatorul provinciei Bay, Abdurashid Abdulahi, a anunțat că 30 de civili au murit, iar alți 61 au fost răniți, dintre care 15 se află în stare gravă. Primul atentat a vizat o zonă frecventată din capitala regională. Astfel, o mașină-capcană a explodat în fața unui restaurant popular. După aceea, un kamikze şi-a detonat explozibilul pe care îl avea asupra sa în mijlocul oamenilor care fugeau de la locul primului atentat. 

Exploziile, de o violenţă extremă, au distrus acoperişurile unor imobile din apropiere, au pulverizat maşinile din jur şi au împrăştiat fragmente de corpuri umane, de mese şi de scaune pe întreaga stradă. 

Atentatul a fost revendicat de militanţii islamişti shebab, afiliaţi reţelei Al-Qaida. Ei au transmis, într-un comunicat, că “mujahedinii au dus la bun sfârşit două explozii puternice la Baidoa, care au vizat restaurante unde erau reuniţi membri ai administraţiei apostate din sud-vest, mai mulţi soldaţi şi oficiali fiind ucişi”.

Administraţia regională din Baidoa este protejată de trupe ale forţei Uniunii Africane în Somalia (AMISOM), care dispune de 22.000 de militari şi care susţine guvernul fragil somalez. 

Este al doilea atentat în 48 de ore comis de islamiştii shebab. Vineri seară, ei au atacat un hotel şi o grădină publică din Mogadiscio, omorând cel puţin 14 persoane.

Cele mai citite

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...
Ultima oră
Pe aceeași temă