13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSondaj. Aproape jumătate din israelieni susţin o intervenţie militară anti - IRAN

Sondaj. Aproape jumătate din israelieni susţin o intervenţie militară anti – IRAN

Un sondaj realizat de Institutul Panel Politics a arătat că 47% dintre israelieni ar susţine o acţiune militară împotriva Iranului, dacă aceasta ar fi necesară pentru a împiedica regimul de la Teheran să obţină arma atomică.

Informaţia este oferită vineri de cotidianul Maariv, preluat de Mediafax.

La întrebarea: "Susţineţi o acţiune militară independentă a Israelului împotriva Iranului dacă o asemenea acţiune ar fi necesară pentru a împiedica Iranul să obţină arma atomică?", 47% dintre cei interogaţi au răspuns DA.

35% s-au pronunţat împotrivă, iar 18% nu au o opinie, spune cotidianul Maariv.

La a doua întrebare, "din punctul dumneavoastră de vedere, acordul semnat de Iran şi marile puteri din grupul P5+1 (SUA, M.Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania) privind programul nuclear iranian va apropia Iranul de obţinerea armei atomice?", 71% dintre respondenţi au răspuns afirmativ.

Israelul a fost un opozant feroce al acestui acord, calificat de primul-ministru israelian Benjamin Netanyahu drept "o eroare istorică".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă