13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialSondaj: Germanii se așteaptă la un atentat terorist

Sondaj: Germanii se așteaptă la un atentat terorist

Peste trei sferturi dintre cetățenii germani cred că țara lor va deveni, în curând, ținta unui atentat terorist, potrivit unui sondaj citat de Reuters, informează Agerpres.

Conform sondajului realizat de Forschungsgruppe Wahlen pentru postul de televiziune ZDF, 77% dintre germani se aşteaptă ca un atac să se producă în curând, în creştere faţă de 69% în urmă cu două săptămâni. Totodată, sondajul arată că 20% dintre cei chestionaţi nu se aşteaptă la un atac terorist în viitorul apropiat. 

Citește și: 11 atentate teroriste, dejucate în Germania. Ministrul de Interne: Germania se află în vizorul terorismului internaţional. Situația este gravă

În plus, 59% dintre germani sunt de părere că se face suficient pentru protecţia lor împotriva terorismului, aproape de două ori mai mult decât cei care consideră că ar trebui să fie mai bine protejaţi. 

Un atac revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic a avut loc, luni seara, într-un tren din landul Bavaria, une un solicitant de azil în vârstă de 17 ani a atacat cu toporul câţiva pasageri într-un tren. 

Deși ministrul de Interne Thomas de Maiziere anunța că este vorba de un „lup singuratic”, el atrăgea atenția că populația trebuie să se aștepte la atacuri similare. Totodată, el a precizat că, în ultima perioadă, autoritățile au dejucat 11 atentate teroriste.

Și ministrul german de justiţie, Heiko Maas, a declarat că „nu există niciun motiv pentru a intra în panică, dar că este clar că Germania rămâne o ţintă potenţială”. 

Sondajul a fost realizat în primele trei zile după atacul din tren, în rândul a 1.271 de persoane. 

Citește și: Atacul terorist dintr-un tren din Germania. Noi detalii despre identitatea tânărului refugiat

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă