15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSondaj: Laburistul Sadiq Khan ar putea deveni primul primar musulman al Londrei

Sondaj: Laburistul Sadiq Khan ar putea deveni primul primar musulman al Londrei

Politicianul laburist Sadiq Khan ar putea intra în istorie ca fiind primul musulman care a devenit primarul unei capitale occidentale. El se clasează pe primul loc în scrutinul pentru desemnarea primarului Londrei, în faţa lui Zac Goldsmith, membru al Partidului Conservator, arată sondajele de opinie, potrivit Mediafax.

În cazul în care Sadiq Khan va câştiga la limită, Partidul Conservator a anunţat că va contesta în justiţie rezultatele, notează publicația The Telegraph. 

Conservatorii au denunţat o serie de nereguli în procesul de votare. Potrivit presei, sute de alegători nu au putut vota, din motive tehnice, la 155 de secţii de votare situate în nordul capitalei Marii Britanii.

Rezultatele parţiale ale scrutinului pentru funcţia de primar al Londrei sunt aşteptate vineri dimineaţă. La actualele alegeri nu au existat sondaje la ieşirea de la urne.

Dacă Sadiq Khan va câştiga, politicianul laburist va intra în istorie ca fiind primul musulman devenit primar al unei metropole occidentale, notează postul Sky News.

Surse din Partidul Conservator au admis, joi seară, că Zac Goldsmith probabil va pierde în faţa politicianului laburist, după două mandate ale conservatorului Boris Johnson, care acum nu a mai candidat.

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă