13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSora lui Kim Jong-un câștigă putere la Phenian

Sora lui Kim Jong-un câștigă putere la Phenian

Sora lui Kim Jong-un, Kim Yo-jong, în vârstă de 26 de ani, va avea o influență tot mai mare în următorii ani în exercitarea puterii la Phenian, potrivit unor specilişti.

Potrivit Mediafax, care citează AFP, Kim Yo-jong a avut prima apariţie publică în decembrie 2011 la funeraliile tatălui ei, Kim Jong-il. Ea a apărut de mai multe ori de atunci alături de fratele său, Kim Jong-un, la evenimente politice şi "vizite de îndrumare pe teren", în cursul cărora liderul acordă sfaturi tehnice în toate domeniile, industrial, agricol, şcolar, militar etc.

Presa oficială nu a vorbit însă niciodată despre funcţia acesteia în cadrul aparatului de stat.

Pentru prima dată, agenţia KCNA a prezentat-o drept "directoarea adjunctă a departamentului" comitetului central al Partidului Muncitorilor, partidul unic nord-coreean.

Ea îl însoţea pe fratele ei în timpul unei vizite la un studio de animaţie creat de bunicul lor, fondatorul Republicii Populare Democratice Coreea. Kim Il-sung.

Kim Jong-un le-a cerut angajaţilor la studio să producă opere "fidele principiilor partidului", mai scrie Mediafax.

Considerată singura dinastie comunistă din istorie, familia Kim conduce Coreea de Nord de la sfârşitul războiului cu Seulul (1950-1953).

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă