16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialSpania: 160 de persoane, câştigătorii Loteriei de Crăciun. Printre ei ar putea...

Spania: 160 de persoane, câştigătorii Loteriei de Crăciun. Printre ei ar putea fi şi cetăţeni români

Seria biletelor câştigătoare a premiului cel mare, în valoare de patru milioane de euro, al Loteriei de Crăciun, organizată în Spania, s-a vândut doar în localitatea Roquetas de Mar, din provincia Almeria, informează Digi24.

Astfel, marele premiu de la loteria El Gordo a fost câștigat de 160 de persoane care au cumpărat biletele cu seria 79140. 

Din cei aproximativ 50.000 de locuitori ai oraşului, aproximativ 12.000 sunt cetăţeni români.

Valoarea totală a premiilor de la Loteria spaniolă este de peste două miliarde de euro. Zeci de premii s-au extras până acum, iar printre câştigători se numără şi un deputat socialist şi ministrul Culturii din Spania.  

Unii dintre norocoşi au mers deja la agenţiile de unde şi-au achiziţionat biletele de loterie unde şi-au revendicat premiile. Trei sferturi din populaţia statului iberic a cumpărat bilete pentru loteria El Gordo.

El Gordo, sau Grăsunul, este o extragere loto specială. Bilele extrase sunt preluate de copii, care anunţă cântând numerele câştigătoare şi premiile oferite. Este cea mai mare extragere loto spaniolă, iar potul de patru milioane de euro se împarte între cei care au bilete cu numărul câştigător. El Gordo a devenit şi mai popular odată cu începerea crizei economice. Pe lângă premiile mari, Grăsunul împarte şi mii de premii mai mici, de câte o mie de euro.

 

Cele mai citite

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...
Ultima oră
Pe aceeași temă