18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialSpania: Trei persoane au fost arestate după ce au cauzat devierea unui...

Spania: Trei persoane au fost arestate după ce au cauzat devierea unui avion

Trei persoane au fost arestate, marți, de poliția spaniolă, după ce au provocat devierea unui avion de la cursă, din cauza unei false alerte cu bombă. Astfel, avionul a trebuit să revină la aterizare pe aeroportul din Madrid, informează AFP, citat de Agerpres.

La 14 decembrie, un avion al companiei braziliene TAM, cu 315 pasageri la bord şi 16 membri ai echipajului a primit ordin să se întoarcă la Madrid, la 90 de minute după ce a decolat spre Sao Paulo, după ce autorităţile aeroportuare au primit un apel din partea unui bărbat care afirma că la bord se află o bombă, relatează poliţia într-un comunicat. 

Bărbatul, care vorbea în spaniolă cu accent arab, a făcut referire la acest zbor, înainte de a anunţa că „astăzi vor muri oameni” şi a strigat „Allahu Akbar”. Pasagerii au fost evacuaţi şi avionul a fost inspectat, însă la bord nu a fost găsită nicio bombă. 

O anchetă a poliţiei a dezvăluit că apelul a fost dat dintr-o cabină telefonică a unui oraş din regiunea Cuenca, în centrul Spaniei. Poliţiştii au arestat doi bărbaţi şi o femeie pe care îi suspectau că se fac vinovaţi de această falsă alertă. 

Cei trei suspecţi erau în legătură cu o braziliancă aflată la bordul avionului şi care nu a putut intra în Spania din cauza unei ordonanţe emise de un tribunal elveţian, adaugă comunicatul poliţiei, fără alte precizări. 

Cei trei au fost acuzaţi de perturbarea ordinii publice şi li s-ar putea imputa costurile cauzate de această alertă falsă, estimate iniţial la peste 200.000 de euro, potrivit poliţiei.

 

Cele mai citite

Papa Francisc spune că tensiunile și dezbaterile sunt inevitabile într-o societate modernă

Argumentele și tensiunile sunt inevitabile în societatea modernă și nu ar trebui să fie ascunse sub preș, a declarat sâmbătă Papa Francisc, avertizând că...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...
Ultima oră
Pe aceeași temă