10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialSportivii vor extinderea epurărilor din Turcia

Sportivii vor extinderea epurărilor din Turcia

 Fostul fotbalist internaţional Umit Karan s-a alăturat sâmbătă corului de laude aduse de sportivi preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, el cerând autorităţilor să extindă în domeniul sportului epurările iniţiate după puciul eşuat din Turcia, scrie AFP. 

"Nu e de ajuns a face curăţenie în armată şi administraţia publică", a estimat fostul atacant al lui Galatasaray într-un interviu pentru agenţia de presă proguvernamentală Anadolu. 

Karan a afirmat că luptă "din 2003 împotriva acestei structuri teroriste", alcătuită din partizani ai predicatorului în exil Fethullah Gulen, pe care Ankara îl acuză că este instigatorul puciului. 

"Trebuie intervenit cât mai urgent împotriva celor care invadează lumea sportului", a declarat fostul jucător, în vârstă de 39 de ani, ce a evoluat la Galata între 2001 şi 2009, în primul sezon avându-l antrenor pe Mircea Lucescu. 

Guleniştii "au avut multe foloase de pe urma fotbalului, oamenii aceştia trebuie pedepsiţi cât mai repede", a mai spus el. 

Şeful statului a primit susţinerea mediatizată a unor sportivi de prim-plan, mai ales vedeta fotbalului turc, Arda Turan, şi emblematicul antrenor Fatih Terim. 

"Sunteţi cu toţii nişte eroi, adevăraţi eroi", a afirmat Arda Turan cu ocazia unei adunări în cartierul Kisikli din Istanbul. Pe contul său Instagram, el s-a adresat lui Erdogan: "Comandantul meu şef sunteţi dumneavoastră". 

Fostul simbol al fotbalului turc, Hakan Sukur, este în schimb cunoscut ca apropiat de mişcarea gulenistă. El riscă până la patru ani de închisoare pentru "insultă" adusă preşedintelui. Procesul se derulează în absenţa sa, fosta vedetă a lui Galattasaray mutându-se în SUA. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă