14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialStare de alertă în Bosnia și Serbia

Stare de alertă în Bosnia și Serbia

Autorităţile din Serbia şi din Bosnia-Herţegovina, care se confruntă cu cele mai grave inundaţii din ultimii 120 de ani, au instituit stare de alertă, informează b1.ro.

În Serbia, cinci persoane au murit înecate, iar alte aproximativ 3.000 au fost evacuate.

Cele două ţări au cerut ajutor umanitar din partea comunităţii internaţionale.

"Este cea mai gravă catastrofă naturală care a avut loc vreodată în Serbia", a declarat premierul sârb, Aleksandar Vucici, în timp ce vizita zonele inundate.

Peste 3.300 de persoane au fost evacuate în vestul şi în sud-vestul ţării, în timp ce alte aproximativ 200 aşteaptă să fie salvate.

Şcolile din Belgrad şi din alte 18 oraşe ale ţării vor rămâne închise până la sfârşitul săptămânii.

Potrivit unor surse oficiale, aproximativ 100.000 de gospodării din Serbia şi aproximativ 50.000 din Bosnia-Herţegovina au rămas fără curent electric.

În Bosnia-Herţegovina, mai multe oraşe din centrul şi din nordul ţării au fost inundate de apele râului Bosna. La Maglaj şi la Doboj (nord), mii de persoane au rămas blocate în propriile locuinţe din cauza apelor.

În cursul serii, în centrul localităţii Maglaj se putea ajunge doar cu bărcile pneumatice. Armata a trimis elicoptere pentru a evacua zeci de persoane aflate în pericol.

Şi alte oraşe, printre care Sarajevo şi Tuzla (nord-est), au fost afectate de inundaţii. Mii de case au fost inundate sau au rămas izolate.

Mai mult, conform autorităților locale, aproximativ 10 case au fost distruse de o alunecare de teren la periferia capitalei Sarajevo.

Cele mai citite

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...
Ultima oră
Pe aceeași temă