13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialStare de necesitate în Macedonia, la granițele cu Grecia și Serbia. Avertismentul...

Stare de necesitate în Macedonia, la granițele cu Grecia și Serbia. Avertismentul MAE

În Macedonia a fost instaurată starea de necesitate în localităţile Gevgelija, situată la frontiera cu Grecia, şi Kumanovo, aflată la frontiera cu Republica Serbia, pentru 30 de zile, din cauza fluxului de migranți din Orientul Mijlociu, conform unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE). 

Astfel, MAE avertizează românii care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Republica Macedonia că, verificările efectuate la punctele de frontieră pot creşte timpul normal de aşteptare, de la 15 minute până la aproximativ 30 minute.

Citește și: Criza imigranților copleșește Europa. Ce soluții există pentru refugiați

Starea de necesitate vizează strict persoanele/grupurile de persoane amintite mai sus, fără a fi periclitată tranzitarea celor două puncte de frontieră de către alte persoane.

Astfel, MAE recomandă cetăţenilor români aflaţi deja în Republica Macedonia să se adreseze Ambasadei României la Skopje şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, iar pentru cetăţenii români, care au planificate deplasări înspre Republica Macedonia, să solicite informaţii cu privire la situaţia de pe teritoriul macedonean la următoarele date de contact: Skopje, ul. Rajko Zinzifov 42, telefon fix: 00389 (2) 322 80 55; telefon de urgenţă: 00389 70.242.917; e-mail: skopje.cons@mae.ro.

Citește și: 3.000 de imigranți traversează, pe zi, Macedonia către Ungaria

Totodată, MAE recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro şi cea a Ambasadei României la Skopje (www.skopje.mae.ro) şi reaminteşte faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (ce poate fi descărcată gratuit din „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă