13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialStarea de sănătate a lui Mandela s-a ameliorat în cursul nopţii

Starea de sănătate a lui Mandela s-a ameliorat în cursul nopţii

Starea de sănătate a fostului preşedinte Nelson Mandela s-a “ameliorat în cursul nopţii” de miercuri spre joi, dar “rămâne critică”, a anunţat Preşedinţia sud-africană joi, relatează Mediafax.

“Mi-am anulat vizita mea de astăzi (joi) în Mozambic pentru a-l putea vedea şi pentru a discuta cu medicii. Astăzi el se simte mult mai bine decât ieri seara, când l-am văzut. Echipa de medici continuă să-şi facă treaba extraordinar”, a declarat preşedintele sud-african.

Cireşte şi Viaţa lui Nelson Mandela în imagini

“Noi trebuie să ne rugăm pentru sănătatea lui Tata (părinte) şi să-i urăm succes. De asemenea, noi trebuie să ne continuăm munca şi activităţile cotidiene, cât timp Madiba va rămâne spitalizat”, a adăugat Zuma, invocându-l pe eroul luptei anti-apartheid cu numele său de clan, folosit afectuos de către majoritatea sud-africanilor.

“Preşedinţia nu apreciază zvonurile privind starea de sănătate a fostului lider Mandela”, a declarat Zuma. Potrivit ultimelor rumori, Mandela se simte tot mai rău sau este deja decedat.

Zuma a renunţat la vizita sa în Mozambic, temându-se de moartea apropiată a predecesorului său ilustru, pe care l-a vizitat miercuri seara în spitalul din Pretoria, unde Mandela a fost internat pe 8 iunie după o recidivă a infecţiei pulmonare.

Cireşte şi Nelson Mandela, ţinut în viaţă de aparate

Starea de sănătate a lui Nelson Mandela s-a agravat în timpul săptămânii. Laureatul Nobel pentru pace în 1993 în vârstă de 94 de ani se află sub asistenţă respiratorie, potrivit preşedintelui sud-african.

“Eu nu pot decât să repet că tata este într-o stare critică. Orice se poate întâmpla într-um moment sau altul”, a declarat ma devreme fiica mai mare a lui Mandela, Makaziwe, la un jurnal de ştiri al postului de radioteleviziune publică SABC.

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă