11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialStarea de urgență, prelungită în Turcia, la un an de la lovitura...

Starea de urgență, prelungită în Turcia, la un an de la lovitura de stat eșuată

Parlamentul turc a aprobat, luni, prelungirea cu trei luni a stării de urgență, care a intrat în vigoare la scurt timp după lovitura de stat eșuată, care a avut loc în luna iulie a anului trecut, potrivit agențiilor Anadolu, Reuters și AFP, citate de Agerpres.

La propunerea Guvernului, Parlamentul de la Ankara a votat pentru prelungirea stării de urgență, care urma să expire miercuri. Solicitarea cabinetului a fost făcută în urma ceremoniilor organizate la sfârșitul săptămânii trecute pentru marcarea unui an de la puciul eșuat în care au fost ucise circa 250 de persoane.



 

Starea de urgență, adoptată pe 20 iulie anul trecut, a fost deja prelungită de trei ori: în octombrie, ianuarie și aprilie. De la impunerea stării de urgență, mai mult de 50.000 de persoane au fost arestate și 150.000 au fost demise sau suspendate din funcție în cadrul măsurilor de represiune luate de guvernul turc după lovitura de stat eșuată.

Guvernul de la Ankara susține că aceste măsuri sunt necesare pentru a face față provocărilor de securitate și împotriva susținătorilor clericului musulman Fethullah Gulen, acuzat de autoritățile turce de orchestrarea tentativei de puci. Gulen a dezmințit orice implicare a sa în tentativa de lovitură de stat militară.



 

Liderul principalului partid de opoziție (Partidului Republican al Poporului, CHP), Kemal Kilicdaroglu, a cerut sâmbătă guvernului să ridice starea de urgență care, a spus el, „a devenit permanentă”. Însă președintele Erdogan a reiterat cu mai multe ocazii că starea de urgență va fi ridicată „atunci când toate problemele vor dispărea”.



 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă